Effectiviteit van fotonentherapie voor patiënten met de ziekte van Alzheimer

Prof. M. Inoue heeft 15 Alzheimer patiënten behandeld met infrarood fotonentherapie (5 mannen en 10 vrouwen). Er zijn veel klinische symptomen van de ziekte van Alzheimer, nl.: verlies aan geheugenfuncties, waaronder verlies van oriëntatie vermogen, maar ook vermindering van gespreksvaardigheid, sociaal en coöperatief gedrag. De grafiek laat gemiddelde resultaten zien van deze groep patiënten, behandeld met 8 min. fotonen, 2-3 x per week gedurende 1 jaar.

Conclusie: na 3 tot 6 maanden worden gunstige effecten van fotonentherapie op de klinische symptomen van de Alzheimer patiënten zichtbaar. Er is verbetering opgetreden in hun oriëntatie vermogen, gespreksvaardigheid, coöperatief en sociaal gedrag. Het blijkt duidelijk, dat hun verbetering ook verder doorzet na 9 en 12 maanden behandeling. De progressie van de ziekte werd gestopt in deze groep patiënten. Geconcludeerd kan worden, dat fotonentherapie effectief is in de verbetering van de cognitie.

Bronvermelding:

K. Zenba en M. Inoue, The efficacy of 904 nm laser therapy for Alzheimer’s Disease. http://www.healinglightseminars.com/laser-research-library/alzheimers-disease/ (2012) Tokyo, Japan

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square

© 2017 Lisette Verbeek - Wellness Malden

Website realisatie iMDH.nl