September 30, 2019

Please reload

Recente berichten

Effectiviteit van fotonentherapie tegen depressiviteit en angststoornissen

14/03/2017

Fotonentherapie is effectief tegen depressiviteit en angststoornissen


Prof. Dr. M. Hamblin, Harvard University, USA, heeft 10 patiënten met ernstige depressiviteit en angststoornissen behandeld met infrarood fotonentherapie. Op objectieve wijze werd de effectiviteit van fotonentherapie gemeten met behulp van de score schalen voor depressiviteit en angst, nl. de Hamilton-scores. De scores van de individuele patiënten zijn gemeten vooraf, en 2 weken resp. 4 weken na behandeling.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

In de 2 bijgaande grafieken staande Hamilton scores voor depressiviteit en angststoornissen voor behandeling, en 2 resp. 4 weken na behandeling. Een hoge score betekent meer depressiviteit. Een score van 15 of meer betekent een diagnose van klinische depressie. Een score onder de 8 betekent, dat de depressiviteit is verdwenen (depressiviteit is in remissie).

 

 

 

 

 

Conclusie: Fotonentherapie  gedurende eenmalig 2 x 4 min. verbetert al de Hamilton score in patiënten met ernstige depressie: in 6 van de 10 patiënten verdween de depressie en in 7 van de 10 patiënten verdwenen de angststoornissen, 2 weken na de fotonen behandeling van 8 min. totaal. 

Fotonentherapie blijkt effectief in bestrijden van depressiviteit en angststoornissen!

 

Bronvermelding:

F. Schiffer, M. Hamblin et al. Behav Brain Funct. (2009);5:46. doi: 10.1186/1744-9081-5-46. Psychological benefits 2 and 4 weeks after a single treatment with near infrared light to the forehead: a pilot study of 10 patients with major depression and anxiety.

Harvard University, USA.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Volg ons
Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© 2017 Lisette Verbeek - Wellness Malden

Website realisatie iMDH.nl