Effectiviteit van fotonen voor oorsuizen met gehoorverlies

Effectiviteit van fotonentherapie voor oorsuizen met gehoorverlies

In deze dubbelblind klinische studie zijn patiënten met oorsuizen (tinnitus) en gehoorverlies opgenomen. Hun gehoorverlies was ontstaan door blootstelling aan lawaai. 89 mannelijke patiënten met leeftijd tussen 30-51 jaar zijn ingedeeld in de behandelgroep of in de placebogroep. Ze hadden gemiddeld al ongeveer 2 jaar last van oorsuizen.

De patiënten in de behandelgroep ontvingen fotonentherapie om de 2 dagen. In totaal ontvingen ze fotonentherapie in 20 sessies. De tijdsduur van iedere fotonen sessie was 20 min. De mate van oorsuizen werd met 3 meetmethoden vastgesteld vooraf en direct na behandeling. Ook 3 maanden na behandeling is het oorsuizen gemeten. Alle 3 meetmethoden gaven een verbetering van het oorsuizen direct na fotonentherapie èn 3 maanden later, t.o.v. de placebo groep.

Conclusie:

Fotonentherapie is effectief in het verminderen van klachten van oorsuizen in patiënten, die ook gehoorverlies hadden. De effectiviteit daalde wel 3 maanden na behandeling. Dat is reden om dan behandeling weer te herhalen.

Ook in 8 andere gepubliceerde klinische studies voor oorsuizen zijn positieve effecten van fotonentherapie vastgesteld!

Bronvermelding:

Mollasadeghi, A., Efficacy of low-level laser therapy in the management of tinnitus due to noise-induced hearing loss: A double-blind randomized clinical trial. The Scientific World Journal (2013), Article ID 596076, 7 pages. dx.doi.org/10.1155/2013/596076.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square

© 2017 Lisette Verbeek - Wellness Malden

Website realisatie iMDH.nl