Effectiviteit van fotonentherapie voor parkinsonpatiënten

Behandeling van Parkinson patiënten met fotonentherapie

In de eerste klinische studie zijn 36 Parkinson patiënten behandeld met fotonentherapie. De patiënten ontvingen de fotonen via de neusholte (intranasaal). Tijdsduur van fotonentherapie was 30 min. per sessie / dag gedurende 10 dagen. Parkinson symptomen verbeterden voor 31 patiënten: 10 van deze 31 patiënten verbeterden significant en 21 van de 31 patiënten laten een milde verbetering zien (1).

In de tweede studie is aangetoond, dat een korte, eenmalige fotonenbehandeling de mitochondriën in cellen van Parkinson patiënten stimuleert. Mitochondriën zijn de energiecentrales van onze lichaamscellen (2).

In de derde studie is aangetoond, dat infrarood fotonentherapie dopamine neuronen kan beschermen (neuroprotectie) door stimulering van mitochondriën. Dit is belangrijk ter compensatie van het verlies aan dopamine cellen bij de ziekte van Parkinson (3).

Conclusie: deze 3 medische publicaties beschrijven, hoe effectief fotonentherapie bij Parkinson patiënten kan zijn. Klinische symptomen verbeteren duidelijk in de meerderheid van de patiënten.

Op celniveau worden belangrijke biochemische processen aantoonbaar gestimuleerd.

Bronvermelding;

1. G. Zhao et al. Acta Academiae medicinae Qingdao Universitatis. 39: 398 (2003). 36 case analysis of Parkinson’s disease treated by endonasal low energy He‐Ne laser.

2. P. Trimmer et al. Molecular Neurodegeneration (2009) Jun 17;4:26. doi: 10.1186/1750-1326-4-26. Reduced axonal transport in Parkinson's disease cybrid neurites is restored by light therapy. Low-level light therapy shows promise for improving neuronal function in Parkinson’s Disease patients. Udall Parkinson’s Research Center of Excellence, Univ. of Virginia, USA.

3. I. Jang et al. Photomedicine and Laser Surgery 32: 525-526 (2014). Can phototherapy ameliorate the progression of Parkinson’s Disease?

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square

© 2017 Lisette Verbeek - Wellness Malden

Website realisatie iMDH.nl