Effectiviteit van fotonentherapie voor zuurstoftoevoer naar de hersenen


Fotonentherapie verbetert de zuurstoftoevoer naar de hersenen

Fotonentherapie met infrarood licht op het voorhoofd is een nieuwe, niet-invasieve therapiemethode. Het therapeutisch potentieel van deze methode is aangetoond in een verscheidenheid aan neurologische en psychologische aandoeningen. Optimale zuurstofconcentratie in de hersenen is letterlijk van levensbelang. Bij meerdere aandoeningen bestaat een zuurstoftekort in het hoofd. Therapie is dan erop gericht dit tekort aan te vullen.

Prof. Dr. F. Gonzalez-Lima en medewerkers hebben infrarood fotonentherapie toegepast om te bewijzen, dat fotonen de zuurstoftoevoer naar de hersenen kunnen verbeteren. In 2 klinische studies hebben 9 gezonde mannelijke en vrouwelijke deelnemers in de leeftijd van 18-40 jaar fotonentherapie ontvangen op het voorhoofd, centraal en aan de rechterkant. De tijdsduur van fotonentherapie was 10 min. Het effect van fotonentherapie op de zuurstoftoevoer naar hun hersenen is vervolgens gemeten met een moderne, betrouwbare techniek. In beide studies zorgde fotonentherapie voor een toename van zuurstofrijk bloed en een afname van zuurstofarm bloed in beide hersenhelften. Deze zeer gunstige effecten bleven zelfs bestaan na stoppen van fotonentherapie (6 min.).

Conclusie: infrarood fotonentherapie toegepast op het voorhoofd kan de zuurstoftoevoer naar de hersenen van gezonde personen verbeteren.

Bronvermelding:

F. Tian, S. Hase, F. Gonzalez-Lima and H. Liu. Transcranial laser stimulation improves human cerebral oxygenation. Lasers in Surgery and Medicine (2016) Apr; 48(4):343-9.

doi: 10.1002/lsm.22471. Epub 2016 Jan 12. University of Texas, Austin, USA.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square

© 2017 Lisette Verbeek - Wellness Malden

Website realisatie iMDH.nl