Depressie heftiger bij tekort aan alpha activiteit in het hoofd


Depressie is een van de meest voorkomende psychische klachten in Nederland, ongeveer 20% krijgt ooit te maken met een depressie (1). Er zijn goede behandelmogelijkheden om met fotonentherapie depressie, lusteloosheid, somberheid en negatieve gevoelens aan te pakken! Ik ben heel blij met deze nieuwe publicatie van de Radboud Universiteit en de Nanjing Universiteit over alpha en theta hersengolven bij depressie! Want hun onderzoek ondersteunt mijn eigen behandelmethode met fotonen. Hun onderzoek betreft 22 patiënten met ernstige depressiviteit en 22 gezonde controlepersonen. Alle patiënten zijn medicatievrij, dus er zijn ook geen bijwerkingen door medicijnen, afbraakproducten of toxines. De onderzoekers doen een belangrijke ontdekking: hoe minder alpha hersenactiviteit in het achterhoofd vooral, hoe depressiever de patiënt (2). Dit vormt een belangrijk aanknopingspunt voor behandeling, omdat ik mijn fotonenbehandeling van depressie begin met stimuleren van juist deze alpha hersengolven! Alpha activiteit is een onmisbare activiteit in ons brein.

In mindere mate vinden de onderzoekers ook een verband tussen de ernst van depressie en andere belangrijke hersenactiviteit, nl. theta activiteit Ook die hersenactiviteit kunnen we stimuleren!

Conclusie:

De onderzoekers van de Radboud Universiteit en de Nanjing Universiteit concluderen, dat depressie heftiger wordt naarmate er minder alpha hersenactiviteit is, vooral achterin het brein. Er is een sterk verband (omgekeerd evenredig) tussen de ernst van depressie en alpha hersengolven in het achterhoofd. Dit sluit perfect aan bij fotonenbehandeling van depressie, zoals beschikbaar in de Praktijk voor preventieve Gezondheids- en Vitaliteitkunde van Lisette Verbeek in Malden.

Bronvermelding:

1. Dr. E. Plooij-van Gorsel, voorzitter van het Ned. Instituut van Psychologen (NIP), in het Brein, p. 12. 21 juni 2017, Pulse Media Group.

2. Dr. Haiteng Jiang, Prof. Dr. Ole Jensen et al. Clinical Neurophysiol. 127 (4): 2108-2114 (2016). Predictability of depression severity based on posterior alpha oscillations.

Radboud Universiteit, Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, Nijmegen en Universiteit van Nanjing, China.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square

© 2017 Lisette Verbeek - Wellness Malden

Website realisatie iMDH.nl