© 2017 Lisette Verbeek - Wellness Malden

Website realisatie iMDH.nl

May 5, 2019

Please reload

Recente berichten

Yin Yoga is

05/05/2019

Ontspanning voor Lichaam en Geest

 

Hallo, even voorstellen: Ik ben Lisette Verbeek, Wellness therapeute in Malden. Sinds september Yin Yogadocent in Molenhoek 2a. Op deze mooie plek, een uitnodiging om samen de waarde te ervaren waar Yin over gaat. Yin gaat over het onderzoeken van de stilte in het hier en nu. Om vanuit rust en zachtheid te kijken wat er in je lichaam aanwezig is. Iedere sensatie, emotie of gedachte die je ervaart komt en gaat zonder activatie hiervan. 

 

Alles verandert. Continu. Zo ook in de natuur. In alle verandering is er ruimte van waaruit je kan observeren. Het geeft een ontspanning van de spieren en een stretch voor je bindweefsel. Je bindweefsel bevindt zich door heel je lichaam, het omvat alle organen, pezen, botten, ligamenten, hersenen, bloedbaan en spieren. Door het stretchen van je bindweefsel kan je energie weer stromen.

 

Het vasthouden van iedere houding van circa 3-6 minuten geeft de mogelijkheid om in je lichaam te duiken en een moment van verstilling te ervaren dat je lichaam tot rust brengt. Het is de zachtste vorm, voor iedereen en elke leeftijd. Omdat we tegenwoordig in het dagelijks leven al veel dynamische en actieve dingen ondernemen, is het goed om vaker te ontspannen, ‘stil te staan’, rustige oefeningen te doen, je in jezelf terug te trekken.

 

Tijdens yin-les zijn de oefeningen gericht op ontspannen, op een zachte manier rekken en ook rustig druk geven op bindweefsel (=Fascia) en gewrichten. Omdat bindweefsel een andere structuur en functie heeft dan spieren, is het belangrijk om er anders mee om te gaan. Spieren kun je snel en kort bewegen omdat ze nu eenmaal zeer beweeglijk zijn (yang) en veel bloed bevatten. Bindweefsel bevat minder bloed en heeft een andere structuur, waardoor minder beweeglijk.

 

Yin yoga verbetert doorbloeding van bloedvaten en de geeft stroming in levensenergie via meridianen ( de energiebanen) in het lichaam. Goede levensenergie heeft positief effect op gezondheid van organen, immuunsysteem en emotionele gesteldheid. Wanneer we lichamelijke klachten hebben of bij ouder worden kan bindweefsel stugger worden, uitdrogen, waardoor het minder flexibel en soepel.

 

Ben je al nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze mooie vorm van yoga voor jou kan doen? 

Kom dan voor een proefles!

 

Over Mij

In 2018 ben ik afgestudeerd als Yin Yoga Teacher bij De Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos in Amsterdam. Mijn enthousiasme voor de Yin-vorm is intuïtief gegroeid en gaandeweg authentiek gaan voelen:-) “Met de Yin sta ik in eigen kracht, meer zelfvertrouwen en ruimte…, heerlijk om de observator in eigen lichaam te zijn, dat geeft gewoon geluksgevoel!” Ik waarborg een goede begeleiding en aandacht met ondersteunende aanpassingen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Volg ons
Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square