Wat is Yin Yoga


Yin Yoga Molenhoek

Yin Yoga is de zachtste vorm van yoga, voor iedereen en elke leeftijd. Omdat we tegenwoordig in het dagelijks leven al veel dynamische en actieve dingen ondernemen, is het goed om vaker te ontspannen, ‘stil te staan’, rustige oefeningen te doen, je in jezelf terug te trekken.

Tijdens een yin-yogales zijn de oefeningen gericht op het ontspannen, het op een zachte manier rekken van en rustig druk geven op bindweefsel (Fascia) en gewrichten. Door rustig in de houding te komen en de oefeningen minimaal drie tot maximaal zes minuten vast te houden, worden bindweefsel en gewrichten langzaam opgerekt, verlengd én gehydrateerd. Bindweefsel zit namelijk overal in ons lichaam, dus ook in en om spieren; het zorgt voor de verbinding van ons lichaam, terwijl ze ontspannen blijven.

Yin yoga verbetert de doorbloeding van bloedvaten en brengt de doorstroming van levensenergie via je meridianen (energie banen) op gang. Goede levensenergie heeft positief effect op de gezondheid van organen, immuunsysteem en emotionele gesteldheid. Wanneer we lichamelijke klachten hebben of ouder worden kan bindweefsel tamelijk uitdrogen, waardoor het minder flexibel en soepel aanvoelt. Yin brengt je terug in eigen kracht; het vergroot zelfvertrouwen en geeft rust in je innerlijke ruimte!

Docent : Lisette Verbeek

Mail me : info@wellnessmalden.nl

.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square

© 2017 Lisette Verbeek - Wellness Malden

Website realisatie iMDH.nl