September 30, 2019

Please reload

Recente berichten

Yin Yoga - in Cordium Nijmegen

09/03/2020

 

Hallo lieve mensen, sinds eind januari geeft ik met passie liefdevolle Yin yoga lessen op de donderdagavond van 18.15u.-19.30u. Cordium in de Ruyterstraat te Nijmegen. Er is nog ruimte voor 2 personen voor een totaalgroepje van 8 cursisten voor kwaliteit en aandacht, dus meld je aan, vol is vol! Mail naar: info@wellnessmalden.nl

 

Yin Yoga is de zachtste vorm, voor iedereen en elke leeftijd!

Omdat we tegenwoordig in het dagelijks leven al veel dynamisch actieve dingen ondernemen, is het goed om vaker te ontspannen, ‘stil te zijn’ in rustige houdingen,  helemaal diep in jezelf, ervaren dat alles verandert, continu..., in je lichaam, maar ook in de natuur gaat het zo. In veranderingen ontstaan ook nieuwe ruimte vanwaaruit je leert observeren en begrenzen omdat we de grenzen zoeken... maar we blijven in het groen/ oranje gebied tijdens de meditatie houdingen, onder het genot van heerlijke muziek die je helpt versoepelen.

 

In de stretch komt zoveel mogelijke ontspanning in de spieren en het fijnmazig-bindweefsel-netwerk ofwel Fascia genaamd. De zeer belangrijke rustige ademhaling-technieken leren je spieren te verzachten in een soepel sappig bindweefsel want dat is 'de verjonging' die komt, door 

regelmatig doen! Bindweefsel bevindt zich door heel het lichaam, het omvat alle organen, pezen, botten, ligamenten, hersenen, bloedbaan en spieren. Door het stretchen stroomt water naar je om het te bevochtigen zodat de energie weer kan gaan stromen. De specifieke Yin houdingen die circa 3-6 minuten aanhouden geeft het water de tijd om de Fascia 'sponsen' te bevochtigen.

Omdat bindweefsel een andere structuur en functie heeft dan spieren, is het belangrijk om er anders mee om te gaan. Spieren kun je snel en kort bewegen omdat ze nu eenmaal zeer beweeglijk zijn (yang) en veel bloed bevatten. Bindweefsel bevat minder bloed en heeft een andere structuur, waardoor minder beweeglijk.

 

Verder verbetert Yin Yoga de doorbloeding van bloedvaten en de geeft stroming in levensenergie via meridianen ( de energiebanen) in het lichaam. Goede levensenergie heeft positief effect op gezondheid van organen, immuunsysteem en emotionele gesteldheid. Wanneer we lichamelijke klachten hebben of bij ouder worden kan bindweefsel stugger worden, uitdrogen, waardoor het minder flexibel en soepel.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Please reload

Volg ons
Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© 2017 Lisette Verbeek - Wellness Malden

Website realisatie iMDH.nl